fbpx
Programari dr. Andreea Lupu: 0735 600 500 Gaseste-ne pe harta

FIZIOTERAPIE CONSTANTA

Programele de fizioterapie desfasurate in cadrul clinicii de fizioterapie Constanta – Fizioclinic sunt individualizate in functie de afectiunile pacientului si patologiile asociate ale acestuia. In cadrul cabinetului de fizioterapie Constanta – Fizioclinc Constanta – dr. Andreea Lupu ofera consultatii pentru pacientii ce doresc sa efectueze tratament profilactic sau de necesitate de recuperare medicala / fizioterapie si/sau kinetoterapie.

 

paciend facand proceduri de fizioterapie

 

Clinica fizioterapie Constanta – Fizioclinic 

Este o clinica cu peste 15 ani experienta in domeniu, unde activeaza cei mai buni kinetoterapeuti si fizioterapeuti din Constanta. Personalul clinicii este dinamic, pasionat de ceea ce face, care in permanenta se perfectioneaza prin cursurile pe care le acceseaza frecvent. Kinetoterapeutii si fizioterapeutii au vasta experienta atat cu copiii cat si cu adultii. 

Clinica este dotata cu aparatura de ultima generatie, de la apartatele de electroterapie clasice care utilizeaza forme de curenti de joasa, medie si inalta frecventa (curent galvanic, diadinamic, TENS, curent interferential, magnetoterapie, ultrasunete, laseterapie, unde scurte, etc.) cat si terapii noi – SHOCK WAVES si TECAR –TERAPIA 

 

Localizare

Cabinet fizioterapie Constanta – Fizioclinic – Bld. Lapusneanu nr. 66, Bl. LE9, parter, Constanta

 

Puteti beneficia de fizioterapie atunci cand va confruntati cu o durere constanta, durere acuta sau cronica. Este o modalitate de tratament fara prea multe restrictii, la indemana, cu multiple avantaje si cu efect pe termen lung. Tratamentele medicamentoase au efect pe perioada administrarii iar ulterior efectul este diminuat, pentru ca toate substantele au un timp de injumatatire si de pasaj prin orgamism, astfel incat efectul lor este pe termen scurt. 

 

Tratamentele de fizioterapie, efectuate de 2 ori pe an, asa cum sunt ele recomandate in mod clasic, au efect pe termen lung, nu suprasolicita functia hepatica, renala sau digestiva, ca in cazul administrarii tratamentelor medicamentoase, si va scapa de dureri pentru mai mult timp. Terapia actioneaza la nivel celular si stimuleaza in mod nespecific celulele corpului. Actioneaza la locul dureros, avand efect antiinflamator si antialgic si prin stimulare la nivel celular, incearcand sa repare, actionand asupra CAUZEI, si nu asupra EFECTULUI, ca in cazul tratamentelor medicamentoase.

Putem folosi sedintele de fizioterapie in mod clasic, la 6 luni, sau ori de cate ori se apare durerea. Pentru ca in fizioterapie actionam cu mai multe tipuri de proceduri, curele de fizioterapie este bine sa se faca complet la 6 luni (adica sa folosim electroterapie, hidroterapie, termoterapie, hidroterapie, masaj si kinetoterapie), iar daca apare un alt puseu dureros intre cele 2 cure, putem folosi strict anumite terapii pentru efectul antialgic si antiinflamator adaptat pentru situatia in care se impune un alt tratament intr-un timp mai scurt de 6 luni.

pacient facand fizioterapie

 

INTREBARI FRECVENTE

EXISTA CONTRAINDICATII PENTRU FIZIOTERAPIE?

Desi exista o multitudine de avantaje si indicatii ale fizioterapiei, trebuie sa cunoasteti faptul ca fizioterapia are si contraindicatii importante si de aceea in candrul consultului trebuie sa aduceti la cunostiinta medicului de recuperare toate patologiile pe care le aveti, inclusiv documentele medicale, daca exista, pentru ca medicul sa poata lua cele mai bune decizii din punct de vedere al tratamentului, chiar daca asta inseamna sa nu puteti face fizioterapie.

Asadar, in urmatoarele situatii, fizioterapia este contraindicata sau se impun anumite restrictii:

  • Febra
  • Infectii acute
  • Sindrom inflamator 
  • TBC activ
  • Procese purulente, supuratii
  • Pace-maker cardiac
  • Tulburari cardiace (fibrilatie atriala)
  • Infarct miocardic
  • Materiale de osteosinteza (tije, proteze)
  • Neoplazii
  • Epilepsia sau alte tulburari psihice
  • Sarcina 
  • Hemoragii
  • Tulburari de coagulare
  • Tulburari de sensibilitate
  • Varsta inaintata

Patologiile enumerate fie impun anumite restrictii, fie contraindica total sedintele de fizioterapie. Medicul de recuperare va cere la consult toate documentele medicale (analize, investigatii imagistice, scrisori medicale si/ sau rapoarte medicale de la alte consultatii) pentru a putea face o evaluare corecta si completa a pacientului pe care il consulta. 

 

CAT DUREAZA SEDINTA DE FIZIOTERAPIE?

O cura completa de fizioterapie dureaza 2 saptamani (10 sedinte), in cadrul unei sedinte de fizioterapie pacientul poate urma mai multe terapii, in functie de tratamentul prescris de medicul specialist. Asadar o sedinta de fizioterapie dureaza in functie de numarul de proceduri pe care pacientul le are de efectuat. Poate dura de la jumatate de ora (in cazul in care pacientul are 1-2 terapii) pana la 2-3 ore. Cu cat pachetul de fizioterapie este mai complet, cu atat durata este mai mare. Fisa de tratament este intocmita de medicul specialist si este explicata durata unei sedinte inainte de inceperea tratamentului, astfel incat pacientul va fi informat cat timp va petrece in clinica si ce terapii va urma.

 

FIZIOTERAPIA RASCOLESTE?

Auzim destul de frecvent aceasta intrebare. Pentru ca in fizioterapie se folosesc mai multe tipuri de terapii (electroterapie, hidroterapie, termoterapie, kinetoterapie, masaj) si actioneaza prin stimulare la nivel celular, poate determina anumite exacerbari dureroase, in timpul tratamentului sau dupa tratament. Nu este general valabil, nu inseamna ca daca nu ati facut niciodata fizioterapie, la prima cura veti avea dureri, depinde doar de organismul fiecaruia si nu este obligatoriu sa se intample. In timpul tratamentului pacientului ii este explicat de catre fizioterapeut ce face fiecare procedura si daca exista posibilitatea unei exarcerbari a durerii, ce poate face. Cura de tratament este in permanenta supravegheata de fizioterapeut si de catre medicul care a intocmit fisa de tratament, si daca apar dureri sau modificari ale simptomatologiei, medicul va ajusta tratamentul. Efectul fizioterapiei se va vedea dupa cel putin 2 saptamani dupa terminarea curei de tratament. 

 

FIZIOTERAPIE PRETURI

Pretul sedintelor de fizioterapie sunt individualizate in functie de fisa prescrisa de medic. Se poate calcula un pret per sedinta per procedura sau pret per pachet de sedinte de fizioterapie. Cel mai frecvent se estimeaza pretul per pachet de sedinte, intrucat pretul per pachet este, de cele mai multe ori, mai avantajos pentru pacient. 

 

Avantaje Fizioterapie  Constanta

Prin fizioterapie putem ajuta la calmarea durerilor musculare, prin reducerea nivelului de contractare a muschilor. Fiind detensionati, acestia isi vor putea recapata tonusul, elasticitatea si vor putea din nou sa functioneze in parametri optimi.

Prin fizioterapie putem avea efect antiinflamator si putem imbunatati circulatia sangelui (in special in zona afectata), insa in acelasi timp putem avea si proprietati relaxante si calmante. Durerile musculare, crampele, contracturile, intinderile, atrofia musculara sau alte probleme ce pot aparea la nivelul musculaturii, pot fi remediate prin fizioterapie, care devine astfel o metoda ajutatoare in ceea ce priveste combaterea problemelor la acest nivel.

Te-ar mai putea interesa:

Prin fizioterapie putem creste imunitatea organismului, a raspunsului acestuia la factori externi, stimuland benefic organismul, dezvoltand mobilitatea articulatiilor si in unele cazuri, putem utiliza fizioterapia chiar si in vederea reducerii tesutului adipos. Ca o concluzie, prin fizioterapie, putem aduce multiple beneficii organismului, tonifiindu-l si redandu-i astfel mobilitatea si tonusul de care are atata nevoie. 

Daca si tu intampini dificultati de mobilitate, dureri musculare sau contracturi ale muschilor, te asteptam in cabinetul nostru de fizioterapie Constanta – Fizioclinic, pentru a te ajuta sa te relaxezi si sa ameliorezi problemele ce tin de musculatura ta. Contacteaza-ne si stabileste o programare la dr. Andreea Lupu. 

Programari dr. Andreea Lupu in cadrul Fizioclinic: 0735600500
0735 600 500